Managed VPS vs UnManaged VPS

La fel ca majoritatea companiilor noi, este posibil ca și dumneavoastră să fi început să vă găzduiți afacerea pe o platformă de găzduire partajată. Dar pe măsură ce afacerea dvs. evoluează, vine timpul să treceți la un alt tip de găzduire. Găzduirea VPS (Virtual Private Server) este una dintre cele mai preferate opțiuni disponibile. Motivul este amestecul perfect de mediu de găzduire partajată și dedicată. Gazduirea VPS poate fi clasificată în două tipuri principale și anume. Găzduire VPS gestionat și neadministrat.

În acest articol, scopul meu este de a vă ajuta să înțelegeți ce includ aceste două tipuri de Găzduire VPS (VPS gestionat vs Neadministrat), avantajele lor, diferențele și care ar trebui să alegeți ca proprietar de afacere. Sa incepem!

Ce este Găzduirea VPS gestionată?

Gestionarea unui server necesită timp, efort și expertiză tehnică. În Gestionarea VPS Gestionată, furnizorul dvs. de servicii se ocupă de toate responsabilitățile legate de server, cum ar fi actualizări de bază, întreținere, instalare de software etc. Gestionarea VPS Hosting în cuvinte simple, este o abordare hands-free.

Dacă sunteți un nou proprietar de afacere cu puțină sau deloc experiență tehnică, atunci Gestionarea VPS Hosting este soluția dvs. de găzduire, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nimic legat de server.

Administrarea unui VPS de către Center IT presupune instalarea sistemului de operare (Centos 7,8, Ubuntu,…), instalarea unui panou de administrare (unul din cele alese de către client), instalarea de scripturi de optimizare și monitorizare , un set LAMP complet, incluzând Linux, Apache, MySQL și PHP, suport tehnic si monitorizarea serviciilor 24/7. În cazul acestui tip de administrare, clientul nu va primi acces SSH la nivel de root și va avea acces la linia de comandă doar dacă va face o cerere în acest sens și doar la nivel de utilizator fără drepturi speciale.

 • CSF (Config Server Firewall) – Un firewall avansat pentru a bloca porturile nefolosite și a spori securitatea sistemului.
 • LFD (Login Failure Daemon) – Detectează și blochează atacurile de tip brute force.
 • ClamAV Antivirus pentru Email – ClamAv scanează mail-urile care intră și ies pentru viruși, troieni și diferiți viermi.
 • Filtrare Anti-Spam – Activarea sistemelor de filtrare anti-spam prin RBL (Realtime Blackhole List).
 • Chkrootkit – Verifică sistemul pentru rootkit-uri folosite în mod obișnuit, backdoors și exploit-uri. Verifică de asemenea și pentru alte semne de intruziune.
 • Rootkit Hunter – Verifică sistemul pentru rootkit-uri folosite în mod obișnuit, backdoors și exploit-uri. Verifică de asemenea și pentru alte semne de intruziune precum și fișierele binare ale sistemului.
 • Mod_security – Sistem de prevenire a intruziunilor prin filtrarea exploit-urilor.
 • Dezactivarea proceselor inutile – Dezactivarea tuturor serviciilor care nu sunt necesare funcționării corecte a sistemului.
 • Înlăturarea pachetelor inutile – Înlăturarea tuturor pachetelor care nu sunt necesare funcționării corecte a sistemului.
 • Securizarea directoarelor temporare – Securizarea /tmp,/var/tmp și a altor directoare pentru prevenirea încărcării și rulării fișierelor binare interzise.
 • Întărirea SSH – Întărirea SSH pentru prevenirea atacurilor brute-force
 • Audituri zilnice de securitate – Instalarea anumitor scripturi care rulează zilnic pentru verificarea integrității sistemului.
 • Întărirea resurselor PAM – Înăsprește limitările PAM pentru a preveni diferite atacuri.
 • Întărirea Sysctl – Modificare a valorilor kernel-ului pentru întărirea stivei TCP/IP în vederea prevenirii și protecției împotriva diferitelor atacuri.

În cazul detectării unei anomalii, tehnicienii Center IT sunt anuntați și investighează manual serverul dumneavoastră pentru a se asigura de integritatea acestuia.

DDoS-Deflate este instalat pentru Apache. Acest modul efectuează acțiuni evazive în cazul unui atac HTTP DoS, DDoS sau atacurilor de tip brute-force și funcționează bine atât în cazul atacurilor distribuite cât și în cazul atacurilor care provin de la o singură sursă.

Ce este găzduirea VPS neadministrată?

După cum sugerează și numele, spre deosebire de Gazduirea VPS Gestionată dvs., proprietarul afacerii, trebuie să vă ocupați de toate responsabilitățile serverului și sarcinile de întreținere, în timp ce furnizorul dvs. de găzduire are grijă doar de serverul fizic și de disponibilitatea acestuia. Dacă un client optează pentru administrarea proprie a VPS-ului, singurul serviciu obținut din partea Center IT va fi punerea la dispoziție a unei conexiuni SSH cu drept de root către VPS-ul comandat.

Serverele și serviciile configurate sunt atent monitorizate 24/7 pentru a facilita o intervenție rapidă a echipei tehnice Center IT în cazul în care situația o cere. De asemenea monitorizarea constantă este de folos și pentru statistici privind nivelul de utilizare al resurselor,prevenirea supraîncărcărilor și implementarea unui mod de lucru proactiv în general pentru îmbunătățirea serviciilor.

Ca întotdeauna, dacă aveți feedback sau comentarii, vă rugăm să ne informați. Suntem aici pentru a vă ajuta în cele mai bune moduri pe care le putem.

Leave a Reply

Solicita Oferta Personalizata

Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta ta de navigare