De ce e important sa iti reinnoiesti domeniul inainte sa expire?

Tot mai mulți români pășesc în antreprenoriatul online, cu e-shop-uri, bloguri și fel de fel de alte proiecte web. În unele cazuri este vorba doar de o extensie online a imaginii unei afaceri offline (un canal important de promovare, marketing și chiar vânzări, direct sau indirect). În alte situații, poate fi vorba de un hobby care aduce sau nu venituri, dar care aduce oameni împreună într-o comunitate virtuală.

Ati cumparat numele de domeniu si este al dvs. (pentru o anumita perioada de timp). Trebuie sa stiti ca numele de domenii sunt contractuale si le achizitionati pe perioada determinata. Astfel, odata ce perioada respectiva isi parcurge cursul, domeniul expira si revine la vanzare.

Dacă domeniul expiră, chiar dacă nu se pierde instant dreptul de utilizare (impropriu spus proprietate), website-ul respectiv va fi offline o perioadă de timp. Dacă este cazul unei afaceri online, acest lucru se traduce prin inactivitate totală, lipsă vânzări, vizitatori, profit. O mare, mare problemă! Mai mult decât atât, motoarele de căutare vor taxa rapid această problemă și vor retrograda website-ul din rezultatele căutărilor, putând penaliza semnificativ toată munca anterioară de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).

În perioada de grație, în funcție de tipul de domeniu și de providerul prin care se realizează înregistrarea, pot exista costuri mai ridicate. Cel mai periculos este să pierzi un domeniu web important. Acesta ar putea fi vânat de firme sau utilizatori care se ocupă exact cu acest lucru – speculații cu domenii web. Un domeniu web care costa în jur de 10 euro / an te-ar putea costa zeci, sute sau mii de euro pentru recuperarea sa de la un astfel de speculator online!

Subiectul trebuie tratat cu maximă atenție, domeniile web pot fi plătite în avans, prelungite chiar și pentru mai mulți ani. De obicei, providerii de domenii web (adesea firme de găzduire web care pe lângă shared hosting și servere dedicate oferă servicii complementare) își anunță clienții din timp, în mod automat, despre expirarea domeniile, însă aceste mesaje ar putea fi ignorate sau să ajungă într-un folder de mesaje Spam. Este așadar indicat să existe și un management propriu, mai ales dacă există mai multe domenii web cu date diferite de expirare.

Reinnoirea domeniului dvs. inainte de expirare este o sarcina usoara, insa de multe ori neglijata. Reinnoindu-l la timp puteti evita complicatiile si impactul negativ asupra website-ului si afacerii dvs. Un domeniu activ le spune clientilor dvs. ca sunteti stabil si legitim si prin urmare puteti transmite mai usor credibilitate, autoritate si profesionalism. Importanta unui domeniu activ este incontestabila.

Center IT HOST trimite mail-uri de reamintire inainte ca domeniul sa expire, pentru a fi siguri ca nu ajungeti in situatia in care va pierdeti drepturile asupra domeniului, pe motiv de neplata. Absolut toti proprietarii de domenii inregistrate prin intermediul Center IT HOST primesc notificari de reinnoire, inainte de data scadenta.

Ca întotdeauna, dacă aveți feedback sau comentarii, vă rugăm să ne informați. Suntem aici pentru a vă ajuta în cele mai bune moduri pe care le putem.

Leave a Reply

Activeaza sau transfera azi site-ul la Center IT-HOST!

Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta ta de navigare