cPanel – măsuri de securitate la conturile email

Pentru conturile online, parolele sunt cele mai slabe si vulnerabile puncte la orice nivel de securitate. Daca cineva acceseaza credentialele dvs. continutul si informatiile vitale sunt la risc inalt. Cu toate ca majoritatea site-urilor ofera o protectie de securitate in plus, oricine ghiceste sau recupereaza parola dvs., poate trece usor prin alte masuri de securitate ale site-urilor. Acea persoana poate face modificari la cont, sa faca achizitii online sau sa manipuleze datele. Selectarea unei parole sigure este esentiala, luand in vedere cat de mult timp petrecem in universul digital, ca de exemplu pe diferite platforme de socializare, efectuam tranzactii bancare, realizam cumparaturi online etc.

Parolele nesigure/slabe si conturile partajate, sunt cele doua riscuri semnificative de securitate. Acesta implica utilizarea parolei autentice pentru aplicatii personale si de afacere, reutilizarea parolei la multe aplicatii, impartasirea parolei cu alti angajati si stocarea lor nesigure. Doar o parola „puternica” va poate salva de spyware si atacuri tip „phishing” (Phishing-ul este o metoda de furt de identitate prin care se incearca obtinerea, de la clientii unei organizatii – indiferent de aria sa de activitate – a unor date personale sau confidentiale).

O metoda de a obtine acces la parola este ghicirea ei, analizand intrebarile de securitate prezenta in social media etc, si din aceasta cauza este de evitat includerea informatilor personale in parole.

O alta metoda utilizata sunt software-e de tip „password cracker” ce defapt practica diverse combinatii constante pana ce va sparge parola. Cu cat este mai scurta si mai simpla parola, cu atat va fi mai rapid pentru acel software sa produca combinatia de caractere corecta. Din aceste motive, cu cat sunt mai complicate si complexe parolele, sansa de a utiliza astfel de software-e va scade, din cauza timpului extins de procesare. In schimb, vor utiliza o metoda numita „dictionary attack”, ce inseamna introducerea cuvintelor si parolelor cele mai folosite.

Ce puteți face pentru a evita astfel de situații ?

Protejați toate dispozitivele!
degeaba aveți cel mai performant antivirus pe laptop, dacă aveți contul email configurat și pe telefonul neprotejat (care poate mai ajunge și la copii, să instaleze orice jocuri).
instalați actualizările de securittate de îndată ce apar, folosiți un antivirus și pe mobil, nu instalați aplicații din surse dubioase, nu dați curs mesajelor ciudate ce vă solicită să introduceți datele de acces.

schimbați periodic parola de acces la email.
în prima pagină din interfața webmail (Webmail Home), în dreata-sus, faceți click pe adresa email, apoi „Password and Security”.

Pentru o mai bună securitate a serviciului de găzduire va recomandăm următoarele: 

Nu va logați la ftp sau cpanel din medii pe care nu le controlați direct, cum ar fi hospoturi publice, calculatoare ale prietenilor sau din locuri publice, calculatoare de la servici.

Nu oferiți parola de acces la site sau la ftp/cpanel altor persoane.

În caz că trebuie să oferiți acces unui dezvolator pentru a face modificări sau actualizări la site, creați un ușer separat pe care să îl ștergeți odată ce și-a finalizat activitatea pentru care l-ați contractat.

Nu accesați site-uri dubiose sau porno de pe calculatorul de unde vă conectați la cpanel/ftp/site. Acestea de obicei pot să vă descarce viruși care ulterior vor intercepta tot ce faceți pe PC.

Ca și notă de încheiere vă spunem că nu există metoa 100% sigură pentru a vă proteja site-ul dacă dvs. nu implementați o politică de securitate strictă în ce faceți, ce instalați sau la cine oferiți acces la cont.

Ca întotdeauna, dacă aveți feedback sau comentarii, vă rugăm să ne informați. Suntem aici pentru a vă ajuta în cele mai bune moduri pe care le putem.

Leave a Reply

Solicita Oferta Personalizata

Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta ta de navigare